dimarts, 2 de febrer de 2016

Activitats febrer 2016

 
04-02-2016  Conferència
 
·       Dijous 4 de febrer a les 19:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Esglai sota les bombes”. A càrrec de  Joaquim Benaiges Martí.
·       A Mont-roig del Camp l’any 1936 hi havia 2337 habitants que van patir 7 bombardejos de l'aviació, majoritàriament italiana. Per aquest motiu es van construir quatre refugis antiaeris a diversos espais de Mont-roig, per protegir la ciutadania durant la Guerra Civil Espanyola.
L’arxiu municipal de Mont-roig del Camp és paradigma del desolador panorama documental que els quedà, ja que no hi ha pràcticament res anterior al 1939, ni acords, ni correspondència, ni cadastres, ni quintes, res de res. L’únic arxiu salvat fou el notarial per trobar-se en aquells moments a Reus, el parroquial també fou reduït a cendres.
 
11-02-2016  Conferència
 
·       Dijous 11 de febrer a les 20:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol " Fortificacions de la guerra civil als termes de Mont-roig i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant”. A càrrec de  Alfonso Tejero Farnos, historiador local de l’Hospitalet de l’Infant.
·       Amagat en els paisatges del terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant roman gairebé intacte al pas del temps tot un sistema defensiu compost per centenars de metres de trinxeres, alguns búnquers, polvorins i refugis de tropa.
 
18-02-2016 Conferència – Aules d’Extensió Universitària.
 
·     Dijous 18 de febrer a les 19:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títolEl monestir d'Escaladei”. A càrrec de Elies Torres Claravalls kinesiòleg, especialista en el món de l’arquitectura naval i del patrimoni artístic i monumental.
·     L’origen de la cartoixa d’Escaladei és una mica confús, no es conserva cap document de l’època que pugui acreditar la seva fundació. Tot i que es desconeix la data de la fundació de la cartoixa fou Alfons I el Cast qui va cridar els cartoixans perquè s’establissin en el fons d'una vall, protegida per la serralada de Montsant en terres cedides per Arbert de Castellvell.
 
25-02-2016  Conferència
 
·       Dijous 25 de febrer a les 19:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Mites de l’alimentació”. A càrrec de  Montserrat Llort Baiget, nutricionista.
·       Avui en dia és molt fàcil trobar informació sobre nutrició i alimentació, però estem segurs que tot allò que llegim és veritat? És ben típic escoltar diversos mites que ens han acompanyat al llarg de la nostra vida  relacionats amb la nutrició, però tot sovint són falsos.
 
27-02-2016 Conèixer l’entorn – Sortida a Tarragona
 
·     Dissabte 27 de febrer sortida a conèixer “La Catedral de Tarragona” la visita serà guiada per l’arqueòleg Andreu Muñoz Melgar. És director del Museu Bíblic i arqueòleg del Capítol Catedralici de l'Arquebisbat, Doctor en Arqueologia Clàssica per la URV.
·     La trobada serà a les 9:15 h. del matí davant la parada de bus (floristeria Montverd)
·     S'adreça, en general, a tota mena de públic interessat en el coneixement del seu entorn històric - artístic.
·     Els interessants us podeu apuntar els dimarts de 19:00 h. a 20:00 h.  al Centre d’Estudis Mont-rogencs o trucar al tel. 609 755 585 o 600 797 064
·     El preu és de 10 € per als socis i 12 € per als no socis.
 
Notes:
 
·        Estem recollint fotografies de "Setmana Santa" a Mont-roig del Camp per a una propera exposició. Ens podríeu deixar les vostres fotografies? Quan ens les deixeu les escanegem i les tornem immediatament. Les fotografies les podeu deixar a la biblioteca en hores de lectura o bé els dimarts al Centre d'Estudis, al carrer de la Roca, 3 bis a partir de les 7 de la tarda.
·        El Centre d'Estudis Mont-rogecs ha editat el segon calendari per al proper 2016 amb fotografies de Mont-roig de principis del segle XX, els interessats ja el poden adquirir a l’Estanc Roigé, Llibreria Rom, Merceria Espasa i al Centre d’Estudis Mont-rogencs.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada