dijous, 1 de juny del 2017

Agenda juny 2017




15-06-2017  Conferència – Aules d’Extensió Universitària.
 
·        Dijous 15 de juny a les 19.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Mongòlia: un nou punt de partida”. A càrrec de la Sra. Joaquima Nolla Gasulla, professora de llengua i literatura i escriptora.

·        Mongòlia és un extens país, sense accés al mar, que es localitza entre les regions de l'Àsia oriental i Àsia central.
 
16-06-2017 Presentació de llibre.
 
·        Divendres 16 de juny a les 19.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, presentació del llibre “El cel que ens espera” La presentació serà a càrrec d’Eugeni Perea Simón, és escriptor, historiador i onomasiòleg, juntament amb l’autor Josep M. Savall Solé.

·        El cel que ens espera ens presenta “La història oblidada d'un fill de Mont-roig del segle XIX".
 
 
·        Dimecres 21 de juny a les 20.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Monestir de Santes Creus. Naixement, formació i consolidació del monestir de Santes Creus a la Catalunya nova”. A càrrec del Dr. Joan Papell Tardiu, arxiver de l’arxiu Històric Comarcal de Valls.

·        El Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus és una de les joies de l'art medieval català i està situat al poble de Santes Creus, capital del municipi d'Aiguamúrcia. Actualment és l'únic monestir de la Ruta del Cister que no té vida monàstica.
 
29-06-2017  Conferència.
 
·        Dijous 29 de juny a les 20.00 h a l’Església Vella, conferència amb el títol "L’Església vella". A càrrec de la Sra. Emma Liaño Martínez, professora d’Història de l’Art de la URV.

·        La primera cita documental d’una església a Mont-roig data de l’any 1194 en una butlla del papa Celestí III adreçada a l’arquebisbe, al prepòsit i al capítol de la Metropolitana Església  de Tarragona confirmant-li les senyories i altres drets que posseïa compresa la senyoria de Mont-roig, i confirmant les esglésies de la diòcesi, entre les quals se cita la de Mont-roig.
 
30-06-2017 Presentació de llibre.
 
·        Divendres 30 de juny a les 20.00 h a l’Església Vella, presentació del llibre “Pinzellades de la història de Mont-roig

·        L’acte el presidirà el  Il·lm. Sr. Fran Morancho López, alcalde de Mont-roig del Camp amb altres autoritats de les comarques de Tarragona.

·        La presentació serà a càrrec de Miquel Àngel Pradilla Cardona professor a la URV, juntament amb els autors Assumpció Pellicer Solé, Joan Maria Martí Mendoza i aquarel·les de Lluís Font Grau.

·        Pinzellades de la història de Mont-roig ens presenta els fets, els costums, les tradicions i els personatges històrics que en el transcurs del temps han tingut lloc al sud del Camp de Tarragona, on la muntanya roja destaca en la serra que arribarà al mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada