dijous, 31 d’octubre del 2013

Agenda novembre 2013

9-11-2013  Conferència  

  • Dissabte 9 de novembre a les 18:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol “Els Càtars,  la història dels bons homes” (una introducció). A càrrec de Joan C. Blanch, estudiós del catarisme. 
  • El catarisme fou una confessió cristiana de tipus gnòstica difosa des del segle X fins al XIV. Els seguidors d'aquest corrent es coneixen com càtars o també albigesos. Sovint s'anomenaven a ells mateixos Bons homes o Bons cristians.

14-11-2013 Aules d’Extensió Universitària.

  • Dijous 14 de novembre a les 19:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Recital de Salvador Espriu" A càrrec de Joaquima Nolla Gasulla, escriptora i professora de llengua i literatura.
  • Conferència, amb motiu de l’any Espriu, es commemora el centenari del naixement del poeta català

17-10-2013 Conèixer l’entorn.

·         Diumenge 17 de novembre a les 9:00 h. sortida a visitar el “Castell Monestir d'Escornalbou”
·         Possibles itineraris a l'entorn paisatgístic del recinte monumental de Sant Miquel d'Escornalbou: la plaça, la font del Sarraí, el passeig dels Frares, l'ermita de Santa Bàrbara i l'entorn de la muntanya. Els tres itineraris ofereixen al visitant l'oportunitat d'observar les diverses construccions vinculades al castell i monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i de comprendre'n l'evolució històrica, contextualitzada dins del seu entorn
·         Escornalbou ens endinsa en una època en què la burgesia benestant va habilitar antics edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Així, el 1911, Eduard Toda va comprar l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el restaurà amb total llibertat.
·         Sortida a les 9:00 del matí en cotxes propis des de les escoles .
·         El preu de l’entrada serà gratuït.  Recordeu de portar esmorzar, maquina de fotografia, etc.

19-11-2013 Presentació de llibre.

·         Dimarts 19 de novembre a les 19:00 h. a la  biblioteca Joan Miro de Mont-roig, presentació del llibre “ El dit a l’ull”. A càrrec de Jaume Borràs i Galceran, llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Ciències Religioses. Professor de Socials a l'IES Antoni i Ballester. Col·laborador en iniciatives culturals i informatives al Priorat i al Baix Camp.
·         Intervindran en l'acte: Manuel Rivera, editor; Ignasi Martí, prologuista; Jaume Borràs, autor, Assumpció Pellicer, Presidenta del Centre d’Estudis.

29-11-2013  Conferència  

·         Divendres 29 de novembre a les 20:00 h. a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol “La història del primer Nadal. Una reconstrucció dels fets ocorreguts a Palestina durant els anys 7-6 a.C.” A càrrec de Pere Ignasi Poy. Llicenciat en filologia Catalana per la Universitat de Tarragona i diplomat en Ciències Religioses. Professor d’ensenyament secundari.
Organitza: l’Associació Pessebrista de Mont-roig del Camp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada