divendres, 12 de setembre del 2014

Agenda setembre 2014

25-9-2014 Conferència

  • Dijous 25 de setembre a les vuit del vespre, a la casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "La música l'entorn de 1714. A càrrec de Joan Maria Martí Mendoza musicòleg i amb la col·laboració Frederic  Quesada del grup La Kobla d'en Taudell.
  • Descobrirem la música que es feia als països Catalans a principis del segle XVIII. Veurem quina incidència va tenir en el móm musical d’aquella època: els músics, els cors, les capelles, ... tots els fets i esdeveniments de la guerra de Successió.

26-9-2014 Exposició de Fotografies.

  • Divendres 26 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a l’església de Sant Miquel Arcàngel inauguració de l’exposició de fotografies antigues i inèdites de l’església de Sant Miquel Arcàngel amb el títol:


L’església pas a pas”


·         La presentació anirà a càrrec del Il·lm. Sr. Ferran Pellicer i Roca alcalde de Mont-roig del Camp i Mn. Francesc Giménez Porcuna.
·         L'exposició romandrà oberta des del 26 de setembre fins el 31 d’octubre.
  • L'horari és de dilluns a dissabte de 18:00 h. a 20:00 h.
  • Diumenge de 12:00 h. a 14:00 h.

27 i 28 del 9-2014 Jornades Europees del Patrimoni 2014

·         Dissabte 27 de setembre a les 11:00 h.
·         Diumenge 28 de setembre a les 18:00 h.
·         Dins els actes de les Jornades Europees del Patrimoni 2014 Visitarem Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel
·         Visita guiada i comentada pel Sr. Vicenç Toda Gassó.
·         Punt de trobada 10 minuts abans davant l’església, Plaça Mossèn Gaietà Ivern.

L’any 1801 es va col·locar la primera pedra de l’església nova de Sant Miquel Arcàngel. La primera pedra d’un pam d’ample per un i mig de llarg es posà al racó del campanar no construït. La pedra te un forat en un cap i dins s’hi posà una moneda de plata i una ampolleta de vidre, llarga i estreta, que guarda un pergamí, escrit en llatí, que traduït diu: “Amb aquesta pedra tan preciosa saludem l’esperat dia 25 del mes d’octubre de l’any del Senyor de 1801, en el qual la vila de Mont-roig ha posat els primers fonaments d’aquesta església parroquial, sota el saludable govern del nostre Pontífex Pius VII, del nostre Rei Carles IV i del nostre Bisbe Germà Francesc Armanyà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada